Gorges de la Nesque

Page

Video: made by TheCorsicanDroner

Deze prachtige diep uitgeslepen rivierkloof start enkele kilometers stroomafwaarts van Grange Ventoux. Je kunt hem te voet verkennen vanaf het meertje Plan d’eau de Monieux of met de fiets de D942 afdalen richting Villes-Sur-Auzon.

De afdaling begint vanop het uitzichtpunt vlak tegenover de Rocher du Cire. De poëet Mistral schreef een gedicht over deze indrukwekkende rotswand, de Nesque loopt hier al 300m lager. 

Hier spot je vaak koningsarenden, gieren, buizerds maar ook de everzwijnen uit de buurt kennen deze plaats maar al te goed. De Gorges de la Nesque wordt de kleine Verdon genoemd, maar is nooit zo druk als deze.

Je rijdt langs afgronden en ravijnen en passeert tal van met de hand uitgehouwen tunnels. Vrachtverkeer is hier niet toegelaten.

Via een stijl wandelpad kun je ook afdalen tot aan de kapel Saint Michel. Een mystieke plaats: het licht is enorm bijzonder. De kapel ligt onder een uitstekende rots en dateert uit de 12de eeuw. Je vindt er een mooi altaar en prachtige originele fresco’s.

De plaats was al bekend bij de jagers die hier 150 000 jaar geleden kwamen schuilen. Tal van gebruiksvoorwerpen uit de prehistorie werden hier gevonden.

Verder stroomafwaarts wandelen is het echt avontuurlijk. 
Plots verdwijnt het water onder de grond, om in Fontaine de Vaucluse samen met andere ondergrondse rivieren terug boven te komen en de grootste bron van Europa te vormen.