Proeven

Page

Door de specifiekere ondergrond en gunstige klimaat worden in de Vaucluse heel wat kwaliteitsproducten geteeld. Dit gebeurt op een artisanale biologische manier. Lam uit Sault, kersen rond Bedoin, aardbeien van Carpentras, geconfijt fruit uit Apt en de bekende meloenen van Cavaillon. Ieder seizoen biedt wat lekkers. 

Aan de voet van de Ventoux vind je de zwarte diamant, de bijnaam van de truffel. Overal in de buurt zul je bijenkorven zien staan. Door de verscheidenheid in landbouw en natuur vind je hier heel diverse honing. In Sault vind je dan ook nog een speciaalzaak met nougat sinds 1887.

Maar nog veel ouder zijn de olijf- en wijnteelt. 
Laat het even hebben over de gunstige invloed van de Mont Ventoux op de wijngaarden. Ondanks de zuidelijke ligging zorgt de koele lucht dat het rijpen van de druiven hier langzaam gaat. Hoe rijp ze ook worden door de zuid Franse zon,  en hoe hoog het alcoholgehalte dan ook is, dit zorgt voor een finesse en elegantie in de smaak. De Ventoux is vooral een appellatie van rode wijnen (Syrah, Grenache en Carignan) maar je vindt er ook lekkere roséwijntjes.

Vlak bij vind je ook de betere wijngaarden van de Côtes du Rhône. De Cru’s zijn dan ook wereldwijd bekend. Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueyras, Beaumes-de-Venise om er enkele op te noemen.