Bars

Page

Les Lavandes
Op 5 minuten wandelafstand kom je op het dorpsplein van Monieux onder de platanen beschut tegen de hitte. Je zit er naast een mooie fontein, amper verkeer, Provençaalser dan dit bestaat niet. Heerlijke perzik- en appeltaart bij de koffie. 

Arôma Plantes
Dit is het cafe’tje van een van de belangrijkste distilleriën uit de buurt. Hier zijn ze al sinds 1978 op een biologische manier essentiële oliën van lavendel en andere aromatische planten aan het distilleren. Deze worden vooral gebruikt in hun aromatherapie en eigen lijn van kosmetische producten. Maar hier ook de biologische teelt van spelt, kikkererwten en linzen. Het ruikt er heerlijk en ligt in het midden van de lavendelvelden. Na een rondleiding in de distillerie kan je genieten van een lavendelthee, of artisanaal biertje. Je zit er in de schaduw van een prachtige oude kastanjeboom.
ps. Hier werkt de gastvrouw gedurende het zomerseizoen.

La Promenade de Justin
Het terras bij uitstek van Sault. Hier heb je een prachtig zicht op de vallei met zijn lavendelvelden en de top van de Mont Ventoux. Je ziet er dan ook veel wielrenners. Ik raad aan om er zeker een pastis te gaan drinken. Op het dorpsplein naast het café worden regelmatig petanquecompetities gehouden. 

‘Chez Martine’
Opgelet, enkel open in het weekend en feestdagen…maar veruit het mooiste terrasje uit de buurt. Brantes opzich is al de moeite waard, maar de kers op de taart is wel het terrasje onder de rode parasols. Joop en Martine kochten 30 jaar geleden een ruïne van een kasteeltje, en kijk wat ze er van maakten. Je kunt er niet naast kijken dat Joop een keramist is. Vooral het zicht op de noordkant van de Mont Ventoux en de vallei van de Toulerenc zijn met geen woorden te beschrijven.