Restaurants

Page

Les Lavandes
In de zomer op het dorpsplein naast een mooie fontein onder de schaduw van de platanen eet je bij Mr Gabert, de burgemeester van Monieux. Hier vind je nog de authentieke Provençaalse sfeer. De gerechten zijn verzorgd en zeer lekker.
De 3- of 4gangen menu’s zijn seizoensgebonden, de truffelgerechten in de herfst zijn legendarisch. Je kunt ook de gerechten afzonderlijk “A la Carte” bestellen.De huiswijn heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding, en de beste wijnen uit de streek liggen op temperatuur. Dat de Fransen specialisten zijn in patisserie en desserten kan je hier proeven.

Ferme Auberge la Maguette 
Hier eet je in een heel familiale sfeer bij Magalie en haar ouders in een bioboerderij. Magali is een harde werkster en cultiveert met passie haar eigen grond op een biologische manier. Alles wat op je bord komt is van eigen teelt. Het menu bestaat uit 4 gangen en kost slechts 29€: serieus coupieuse porties.
Het is enkel overdag open in het weekend, vrijdagavond alleen tijdens het seizoen. Bij de reservatie kom je te weten wat er op het menu staat.  

ps: Het lavendelveld naast Grange Ventoux is van haar. Naast het restaurant vind je een winkeltje met etenswaren en lavendelproducten. 

L’O des Sourses
Dit restaurant ligt op het domein van het kasteel Gipiéres, iets boven Montbrun Les bain. Vanop het terras heb je een pracht zicht op dit dorp en de Ventoux en vooral de zonsondergang is hier “Wauw”. Laat je niet intimideren door de majestueuse oprit, hier serveren ze maaltijden voor elk budget. De kok maakt maximaal gebruik van regionale seizoensproducten. Ludovic heeft zijn strepen gehaald in verschillende sterrenrestaurants en is een gepassioneerd wijnliefhebber. In het seizoen kan je op donderdagavond 16 wijnen degusteren van de 170 wijnen die hij te koop heeft.

Le Bistrot de Lagarde
Het restaurant ligt afgelegen bovenop het hoogste deel van het plateau d’Albion. Je rijdt vanuit Sault 16 km door lavendelvelden en bossen. Je zou in dit gehucht met een 40 tal inwoners absoluut geen restaurant verwachten. Zeker niet wanneer je weet dat het om een oude bunker in een ex-oud militair domein gaat. Wij kwamen hier voor de eerste keer eten in 2012 en vonden het een openbaring, een echte culinaire ontdekking. De bediening was uiterst vriendelijk en de eigenaren kwamen oprecht vragen of alles naar de zin was. We  waren absoluut niet verrast toen ze in 2014 voor de eerste keer een Michelin* wegkaapten. Hun prijzen zijn niet veranderd sindsdien, je kunt hier voor 48 euro een verrassend menu bestellen dat bestaat uit vele kleine gerechtjes. Lang op voorhand reserveren is een must!