Winkels

Page

Aroma’plantes Destillerie
Hier vind je verschillende lavendelproducten evenals etherische oliën, cosmeticaproducten, kruiden en voedingswaren uit eigen huis. Ze werken volledig biologisch en zijn met hun 40-jarig bestaan een voortrekker in de biolandbouw. Rondleidingen zijn er mogelijk en je kunt er diverse workshops volgen, en zo bv. je eigen zeep maken. Pia je gastvrouw, werkt er in het seizoen.

Nougat André Boyer
Voor de zoetbekken! Sinds 1887 wordt hier vooral nougat gemaakt met honing uit de streek. Hun recept is nog steeds een goed bewaard geheim.  Maar ook de macarons, speltwafeltjes, amandelgebakjes en citroentaartjes zijn overheerlijk. Het is een mooie authentieke winkel.

Albion Cycles
Ik heb de winkel met de jaren zien evolueren. Je kunt er tegen een goedkope prijs gewone-, race- en mountainbikes huren, vooral van het merk Giant. Je vindt er ook een heel gamma aan e-bikes. Er is ook een fietsatelier, hij herstelt eventueel je eigen fiets. Je vindt er de nodige powerbars en dorstlessers, wielerboekjes en fietskledij. Ik ben heel tevreden met hun service. In het seizoen is het raadzaam om te reserveren.

Nicolas Ughetto
Tijdens de zomermaanden baat hij naast het postkantoor van Sault een klein fotosouvenierwinkeltje uit. Nicolas is een gepassioneerd natuurfotograaf en brengt de flora en fauna rond de Mont Ventoux prachtig in beeld. Hij gaf enkele boeken uit, maar hij verkoopt evengoed posters, kaartjes en tegenwoordig ook houtsnijwerk in de vorm van de Ventoux. Een zeer sympathieke man!

Yves et Virgini
Kwalitatieve beenhouder en charcuterie. Niet de goedkoopste maar wel met een uitgebreid en deskundig advies over streekproducten. 

Librairie Le Bleuet 
Dit geloof je niet! In het kleine dorpje Banon, dat bekend is voor zijn geitenkaas in kastanjeblad, vind je de grootste boekenwinkel van het franse platteland. Hij heeft uiteraard vooral franstalige boeken maar ook heel wat fotoboeken en streekliteratuur. Een mooie winkel.